Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Πόσα λάθη έχει αυτό το κείμενο;

 Το κείμενο που ακολουθεί έχει πολλά νοηματικά, συντακτικά, γραμματικά και δημοσιογραφικά λάθη. Γράφτηκε για να προκαλέσει όσους σπουδάζουν Δημοσιογραφία. Είναι μία καλή προπόνηση...
Δείτε το...


 (Υποτίθεται ότι δίνεται μία Συνέντευξη Τύπου από την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης για ένα περιστατικό. Την έχει παρακολουθήσει ένας εκπαιδευόμενος ρεπόρτερ, που συντάσσει το παρακάτω κείμενο, το οποίο το στέλνει στη Σύνταξη προς δημοσίευση. Και εκεί αρχίζουν τα... ζητήματα)!

Στα πλαίσια των καθηκόντων της Τροχαίας Θεσσαλονίκης και βάσει της διαταγής του Αντιστρατήγου Μπατσιμήτρου Θεοδώρου, την οποίαν σαν Διοικητής Τροχαίας εξέδωσε πριν από περίπου τρεισήμισι χρόνια, ξεκίνησε έρευνα για ότι αφορά τις συνθήκες πρόσφατου ατυχήματος, που έγινε στην περιοχή μας. 

Παρεπιπτόντως, για όλους όσους παρακολουθούν τις αστυνομικές ειδήσεις της περιοχής μας και τις ανακοινώσεις του Ανθυπαστυνόμου Πολυξέρη Ιωάννη, επικεφαλή του Γραφείου Τύπου της Υπηρεσίας, υπενθυμίζεται ότι το θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε στις 16 Σεπτέμβρη, την ημέρα των εγκαινίων της Διεθνής Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στην Περιφερειακή Οδό. 

Οι παράμετροι του ατυχήματος αφορούν στα εξής: καταρχήν ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο, που κινούνταν με κατεύθυνση από δυτικά προς ανατολικά, συγκρούστηκε, στο ύψος του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου με το στηθαίο του δρόμου και στη συνέχεια με δύο άλλα ΙΧ. 

Το τρίτο όχημα προσέκρουσε σε διερχόμενο φορτηγό, που κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα. Νεκρός είναι ο οδηγός του πρώτου οχήματος, ο κύριος Γιάννης Νεκρόπουλος, ενώ οκτώ ακόμη άτομα, οδηγοί και επιβάτες των άλλων ΙΧ μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Παπανικολάου και ακόμη ένας προσήχθη στο Παπαγεωργίου. Ο σωρός του βρίσκεται στο Νεκροτομείο για νεκροψία. 

Ο κύριος Νεκρόπουλος νωρίτερα είχε διαπράξει διάρρηξη σε κοσμηματοπωλείο της Σταυρούπολης. Με την απειλή οπλοπολυβόλου, λήστεψε την επιχείρηση «Ο Χρυσός μας Φέρνει Πιο Κοντά», επί της οδού Ταξιαρχών 44. Συγκεκριμένα έκλεψε τον ιδιοκτήτη της, Επαμεινώνδα Θυματόπουλο, που τον καταδίωξε με το αυτοκίνητό του στην Περιφερειακή. 

Αυτόπτης μάρτυς, ονόματι Γιώργος Ρουφιανόπουλος προσήχθη με πρωτοβουλία του στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής για να εξηγήσει τις συνθήκες του ατυχήματος. Η μαρτυρία του προοιωνίζει και το αποτέλεσμα της έρευνάς των Αστυνομικών, ότι δηλαδή υπάρχει ευθύνη του πρώτου οδηγού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου